Bahaya Makan Ikan Yang Diimport

Ini adalah maklumat penting yang perlu disebarkan khususnya pada semua umat Islam.



Tidak dapat dinafikan bahawa sebahagian besar ikan-ikan yang
kita makan setiap hari adalah diimport dari negara Thai. Setelah
ditangkap oleh perusahan para nelayan di sana,ikan-ikan itu dimasukan
ke dalam kontena dan ditimbus dengan ketulan-ketulan airbatu supaya
ianya boleh bertahan lama sepanjang perjalanan ke Malaysia &
Singapura.

Perjalanan biasanya mengambil masa selama 6 atau 7 jam...
dan masa itu Ikan-ikan tersebut tiba di Malaysia dan Singapura dengan
keadaan lesu dan kurang segar. Untuk mengelakkan berlakunya perkara
ini... pihak pengusaha perikanan di negara Thai kini menggunakan teknik
baru.Tahu kah anda semua.. teknik baru yang digunakan itu?


Sebelum dieksport.. semua ikan-ikan direndam dulu di dalam air yang
dicampur dengan kimia bernama FOMILIN. Ini adala bertujuan supaya
ikan-ikan yang dieksport itu boleh bertahan jauh lebih lama dan
kelihatan masih "fresh", keras dan segar bila sampai ke distinasinya.


Tahu kah anda semua... apa itu kimia bernama FOMILIN? FOMILIN merupakan
sejenis kimia yang disuntik ke dalam mayat supaya ianya boleh bertahan
lama... bahasa ingerinya "embalm".Mayat-mayat insan Islam diharamkan
disuntik dengan kimia ini. Sekarang.. tanpa disedari... ikan-ikan yang
kita makan hari-hari mengandungi kimia itu.

Apa hukumnya
pulak? Kalau kita beli ikan di pasar... ada caranya untuk kita
mengesan. Kalau ikan-ikan itu TIDAK dihinggapi lalat.. bermakna
ikan-ikan itu telah direndam dengan kimia Fomilin... kerana mahkluk allah yang satu ni lebih mengetahui.

MTB: Kabanyakan ikan dipasar dijamin bersih kerana sememangnya tak ada lalat yang hinggap..