Fosil Makhluk Lebih Besar Dari Dinosaurus Ditemui

Penemuan Fosil Makhluk hidup Ultra raksasa yang belum dikenal pasti jenisnya telah ditemui di Kawasan Jebal Barez, sebuah wilayah bukit tandus dipinggir Iran.Pakar sejarahawan mengatakan fosil makhluk hidup ini sangat besar dan 4x lebih besar dari dinasourus yang terbesar didunia yang pernah ada. Mereka juga berpendapat bahawa mahluk ini sudah ada sebelum zaman dinasour (sebelum zaman kapur dari 65-135 juta tahun lalu).Penemuan ini telah diceritakan oleh seorang penggembala , yang mendakwa dirinya telah menemui suatu rentetan batuan mirip fosil jasad Makhluk hidup raksasa ditempat dimana ia biasa menggembala binatang ternakannya.Sebuah Fosil makhluk hidup berukuran raksasa (mungkin Ultra) yang ditemui di Kawasan Jebal Barez ini sangatlah mengagumkan. Menurut para pengkaji sejarah, mungkin inilah haiwan purba terbesar yang pernah wujud didunia pada masa lalu, ukuran kepalanya saja sudah mencapai panjang 26 meter dengan ketinggian 8 meter. Wow! Itu baru kepalanya saja..

Salah seorang ahli Arkeologi yang terlibat dalam penggalian tidak menyangka bahawa makhluk ini memang berukuran sangat-sangat besar, bahkan lebih besar daripada seekor Ultradinasour (Jenis Dinosour terbesar di Dunia). Dia belum pernah menyaksikan tulang rusuk haiwan purba setinggi itu.

Fosil tersebut mungkin muncul akibat adanya gempa Bumi yang melanda Iran pada 26 Desember 2003 lalu. Runtuhan batuan akibat gempa bumi di Jebal Barez telah membuka fosil tersebut, yang selama berjuta-juta tahun terkubur didalam bukit-bukit tandus berbatu itu.

Tidak dapat dibayangkan,bahawa sebenarnya makhluk ultra ini belum pernah ditemukan dan diidentifikasi sebelumnya. Pada jajaran species-species Dinosaurus,tidak satupun yang memiliki struktur fizikal seperti itu.

Setelah dihitung,panjang tubuh keseluruhan dari makhluk ini mencapai 200 kaki lebih, jika dillihat dari struktur keseluruhan tulangnya.