Kehebatan Samsung Galaxy Tab 10.1

Mesti ramai yang terpesonakan bila dengar tentang tablet terbaharu Samsung Galaxy Tab 10.1 telah dilancarkan di Malaysia baru-baru ini.



Kalau korang nak tahu sebenarnya banyak keistimewaan yang boleh kita perolehi dan manafaatkan dalam penggunaan Samsung Galaxy Tab 10.1 ini. Samsung Malaysia Electronics (SME) Sdn. Bhd iaitu pengeluar telefon bimbit terkemuka dengan bangganya mengumumkan ketibaan yang dinanti-nantikan tablet ter nipis di dunia tak lain tak bukan iaitu GALAXY Tab 10.1 telahpun berada dalam pasaran tempatan.

Kalau bercakap pasal ternipis di dunia apakah difikiran korang? tentunya suatu yang menakjubkan betul tak? hari ini aku berkesempatan melihat sendiri tablet ni dan ternyata ianya begitu nipis senipis pensil. Samsung Galaxy Tab 10.1 mempunyai kenipisan ultra-slim sehingga 8.6 milimeter dan berat seringan hanya 565 gram yang sentiasa memastikan kelancaran dan pergerakkan pantas dan cemerlang serta keselesaan dalam penggunaannya. Paparan skrin sentuh 10.1 inci dengan resolusi WXGA 1280 x 800 memaparkan warna dan keluasan yang selesa apabila menonton video dan melayari internet.

Penggunaan PC mahupun laptop kini sudah agak ketinggalan bagi sesetengah orang, revolusi dunia sekarang ni ramai yang nak bertukar kepada sesuatu yang ringan dan pantas serta mudah dibawa kemana-mana dalam urusan kerja mahupun dalam penggunaan seharian. Samsung Galaxy Tab 10.1 mempunyai ciri-ciri yang diidamkan pengguna diseluruh dunia.



Berikut adalah 10 sebab mengapa anda patut memiliki Samsung Galaxy Tab 10.1 ini?

1. Berat Samsung Galaxy Tab 10.1 ini sama berat dengan segelas cawan kopi iaitu hanya 565 gram

2. Memiliki peranti paling nipis di pasaran dengan hanya setebal 8.6mm

3. Mempunyai kuasa 450 kali lebih laju dari penggunaan PC biasa dengan menggunakan 1GHz Dual Core processor.

4. Jangka hayat bateri bertahan selama 9 jam dan ini membolehkan anda menonton video HD tanpa gangguan kelancaran bateri.

5. Melayari lebih dari 346 Juta laman web termasuk 86.5 juta laman web yang memerlukan aplikasi sokongan Adobe ® Flash

6. Menghubungkan jaringan sosial seramai 4.5 billion orang diseluruh dunia dengan SNS services.

7. Menggunakan sambungan +HSPA

8. Lihat dan edit dokumen-dokumen pejabat dengan menggunakan Microsoft Office yang dibekalkan secara percuma dalam peranti Samsung Galaxy Tab 10.1

9. Penyambungan Adaptor USB memudahkan proses plug-n-play dalam setiap peranti Samsung.

10. Menggunakan versi Android terbaru iaitu 3.1 Honeycomb, sistem operasi yang pertama di dunia.



Menarik kan?.. jadi apa tunggu lagi dapatkan dipasaran sekarang Samsung Galaxy Tab 10.1 anda dan rasai kelainannya… Untuk maklumat lanjut sila layari http://www.facebook.com/#!/SamsungUnivez dan Samsung official website http://www.samsung.com/my



* Product Specifications





Network



HSPA+ 21Mbps  850/900/1900/2100

EDGE/GPRS  850/900/1800/1900




OS



Android™ 3.1 (Honeycomb)



Display



 10.1” WXGA 1280×800




Processor



1GHz Dual Core application processor



Camera



Main(Rear) : 3.0-Mega Pixel Camera AF with LED Flash

Front : 2.0-Mega Pixel Camera




Video



Format : MPEG4/H263/H264,Xvid

Playback : 1080p Full HD Video @ 30fps

Recording : 720p HD Video



Audio



MP3, AAC, AAC+, eAAC+, OGG, MIDI, AMR-NB/WB


3.5mm Ear Jack, Surround Sound Stereo Speakers



Enterprise Solutions




Microsoft Exchange ActiveSync





 Polaris Office




Value-added Features



Android Market™


GoogleMobile Services :

Google™ Talk, Google™ Maps, etc.


Samsung TouchWiz UX



Samsung Mini Apps Tray


Social Hub, Readers Hub (coming soon)


Adobe Flash Player 10.3



Connectivity




Bluetooth® technology v 2.1 + EDR

USB 2.0

WiFi 802.11 (a/b/g/n)



Sensor



Gyroscope, Accelerometer, Digital Compass, Ambient Light sensor




Memory



16GB



*Size



256.7 x 175.3 x 8.6 mm, 565g(3G) / 560(WiFi)




Battery



Built-in 7,000mAh

Video: Up to 9 hours

Music: Up to 17 hours

*depending on network connection




Retail Price and Availability




RM1899 (3G & WiFi), 20 August onwards