Nonton Hantu Bonceng Yang Lawak Habis

Sebuah cerita seram diselit dengan aksi yang melucukan membuatkan penonton pecah perut dan tak kering gusi ha ha..

Sempena sambutan Aidilfitri dan sambutan bulan kemerdekaan, Hantu Bonceng (HB), lakonan hebat Zizan Raja Lawak, Juliana Evans, Jue Aziz dan ramai lagi, bakal memeriahkan sambutan musim berkenaan.

Pengarah : Ahamd Idhan

Syarikat Penerbit : Excellent Pictures Sdn Bhd

Genre : Komedi, Seram

Tarikh Tayangan : 31 Ogos 2011

Pelakon :

Zizan Raja Lawak : Amran (Pelakon Utama)
Juliana Evans : Ayu (Pelakon Utama)
Jue Aziz : Halimaton (Pelakon Utama)
Taiyuddin Bakar : Kunyit (Pelakon Pembantu)

Cerita mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenagi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, di ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.

Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karib nya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya.

Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini.

Halimaton mula menerima semula Amran setelah melihat perubahan positif padanya. Tapi tanpa diduga Ayu muncul dalam hidup Amran. Apa yang akan jadi pada Halimaton dan siapakah sebenarnya Ayu? Semuanya akan terjawab di penghujung cerita Hantu Bonceng.


MTB: Kesempatan ini Admin ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin. jom balik kampung dan hati-hati dijalan raya..