Petua Hilangkan Bau Kaki Busuk

Apakah anda sedang menghadapi masaalah kaki berbau kerterlaluan ketika bekerja atau kemana sahaja dengan memakai kasut sarung kesayangan anda itu.kaki yang berbau busuk akan menyebabkan kasut anda juga turut berbau. ini amatlah memalukan jika orang lain mengetahui punca bau busuk itu adalah datangnya dari kaki atau kasut anda. Jadi adakah anda sudah pendapat jalan penyelesaian untuk masaalah ini.

Disini saya ingin berkongsikan beberapa petua untuk anda cuba agar anda dapat mengurangkan atau menghapuskan sama sekali bau yang kurang menyenangkan itu. Ok langkah pertamanya jangan sesekali memakai kasut tampa sarung kaki. Ini kerana kaki anda lebih mudah berpeluh, pakailah sarung kaki yang diperbuat daripada 100% cotton atau(kapas). Walaupun sarung kaki jenis ini agak mahal, itu mesti anda lakukan.

Langkah kedua, Cuci kaki anda sebaik mungkin dengan sabun anti bektiria seperti Dettol atau yang bersamaan dengannya semasa anda mandi untuk mengelakan pembiakan bektiria kerana kaki yang berpeluh dan teperap didalam kasut mudah saja menjadi tempat pembiakan bektiria yang menyebabkan bau busuk. guna juga penyembur anti bektiria ditempat simpanan kasut anda bila ia tidak digunakan.Dengan dua langkah mudah diatas anda tidak akan lagi berasa malu ketika mahu mmembuka kasut dimana sahaja...