Sirap Pandan Untuk Isteri

Menyangka minuman dalam gelas plastik merupakan sirap pandan yang dibuat oleh suaminya. seorang wanita pengsan selepas terminum minuman itu yang rupa-rupanya racun semut yang dibancuh gelas minuman. mangsa di Kampung Rambutan Rendang, Pengkalan Chepa Kota Bharu.Semasa kejadian pada pukul 10.30 pagi itu, mangsa, Norhafizah Badli Afendi, 27, menggelepar, berasa loya sebelum rebah lalu pengsan selepas terminum racun semut tersebut.

Dia kemudian dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) dan dilaporkan stabil.

Suami Norhafizah, Mat Din Yusof, 27, berkata, kewujudan semut yang banyak di rumahnya sehingga anak kecilnya, Shafira Aishah yang berusia 11 bulan digigit semut pagi semalam menyebabkan dia membancuh racun tersebut.

“Sebelum membancuh racun itu, isteri saya masih tidur. Saya kemudian mengambil cawan gelas plastik dan membancuh racun tersebut dengan air sebelum meninggalkan gelas itu atas meja dapur bagi menunggu ia sebati,” katanya yang kemudian keluar ke halaman rumah.

Amin: Jelaslahlah disini suami wanita itu bukan sehaja lalai mengendalikan racun malah boleh dikatakan kurang pertimbangan atau boleh dikatakan baral(bodoh)kerana menggunakan gelas minuman untuk membancuh racun.