Lelaki Dapat kasut Gergasi

Kadang-kadang apabila kita membeli sepasang kasut, salah seorang daripada kita pasti dapat merasakan atau mengalami keadaan sebelah kasut muat manakala satu lagi tidak cukup muat. Tom Boddingham mengetahui perasaan itu.Kejadian itu berlaku apabila lelaki berusia 27 tahun itu menempah selipar raksasa dengan reka bentuk khas untuk mengatasi masalah kaki kiri beliau yang terlalu besar. Akhirnya beliau menerima selipar yang bersaiz 1450 untuk kaki kirinya kerana pengeluar gagal mengesan titik perpuluhan!.
Beliau telah meminta saiz 14.5, serta saiz yang lebih kecil 13 untuk kaki kanannya. Kos sepasang selipar itu berharga GBP15.50 bersamaan RM76.

Walau bagaimanapun, pengilang di China telah salah membaca ukuran dan secara tidak sengaja melakukan kesalahan membuat selipar bersaiz 7 kaki yang telah dihantar kepadanya bersama-sama dengan saiz yang betul yang lebih kecil.

Sekarang Encik Boddingham yang bersaiz 6 kaki 7 inci yang memakai kasut yang ditempah khas kerana saiz kakinya berlainan, akan menjualnya di eBay.