Rokok Jenama Facebook ?

Siapa suka,fanitik atau terngigau-ngigau dalam tidur akibat syoknya laman sosial facebook ni..jom lihat apakah yang facebook telah buat pada kita hari ini..

Facebook Smoke

Rokok Jenama Facebook


Kalau betullah facebook nak jual produk rokok berjenama mereka, memang meletup habis dan yang pastinya bertambah bilangan perokok terutamanya budak budak sekolah ha ha..

Bagaimanapun sebenarnya gambar diatas hanya simbol kepada manusia zaman sekarang yang begitu ketagih dengan laman sosial facebook. jom baca kajian yang telah dibuat ini..

Facebook tidak membunuh, tetapi ketagihan Facebook membuat orang tidak siuman. Itulah yang satu kajian baru oleh Intersperience firma penyelidikan berkata. Kajian itu mendedahkan bahawa 53 peratus orang berasa kecewa apabila dinafikan akses kepada Internet dan 40% berasa kesunyian jika mereka tidak dapat pergi ke dalam talian.

Kajian ini telah dijalankan dengan kumpulan ujian lebih 1,000 orang. Kumpulan ujian telah dihentikan akses kepada Internet selama 24 jam.Slah seorang orang yang dikaji berkata dilucutkan internet adalah 'seperti tangan saya dipotong'.

Kajian ini mula selepas Universiti Maryland kajian pada bulan April yang datang kepada kesimpulan yang sama dengan pelajar-pelajar yang melaporkan adgitated, tingkah laku resah, serta rasa cemas dan kesepian, selepas meninggalkan internet untuk sehari.

Jelas sekali, menghisap rokok yang merosakkan fizikal mempunyai persamaan mengemaskini status Facebook anda, Ia seolah-olah seperti kedua-dua perbuatan menyediakan langkah-langkah kelegaan dan kepuasan. Pernahkah anda cuba untuk mengelakan diri dari Internet?


Pendapat Admin: Facebook ada banyak kebaikannya bergantung pada cara kita menggunakannya..betultak..