Nazmi Faiz Terima Gaji RM300,000 Bersama Kelab Portugal

Jika Safee Sali menerima gaji bulanan berjumlah Rupiah 350 juta (RM118,000) sebulan untuk beraksi bagi kelabnya Pelita Jaya di Indonesia, Nazmi Faiz yang baru sahaja mengikat kontrak tiga tahun bersama kelab Portugal, Beira-Mar pula dikhabarkan bakal menerima gaji bulanan sebanyak €76,000 iaitu lebih RM300,000 sebulan.

Pemain malaysia

Meskipun khabar angin mengenai gaji yang bakal diterima oleh Nazmi masih belum dapat disahkan lagi, namun, sekiranya benar, pemain muda yang bakal mencecah 18 tahun pada 16 Ogos itu nanti akan bergelar pemain termuda Malaysia berstatus jutawan selain Safee Sali.

Kita semua tahu, hakikat pemain bola sepak yang beraksi di Eropah sememangnya akan menerima gaji lumayan untuk perahan keringat mereka beraksi di padang.

Bagaimanapun jumlah berkenaan bukanlah satu kejutan untuk pemain-pemain di sana, tetapi sangat mengejutkan untuk kita yang berada di sini kerana jumlah tersebut adalah amat besar.Dengan beraksi dalam tempoh 4 bulan sahaja sudah boleh menjadikan Nazmi sebagai seorang jutawan.

Nazmi Faiz menandatangani kontrak selama tiga musim yang tamat pada Jun 2015 dan dia akan mula bermain dengan pasukan utama pada Ogos 2012.

Ramailah anak gadis kita dan juga selebriti wanita akan mula memasang angan-angan memikat Nazmi selepas ini agaknya.Apa-apa pun tahniah dan syukur atas rezeki Tuhan kepada Nazmi.