Kucing Ditembak Kejam 30 Kali Masih Hidup

Seekor kucing malang di Britain masih hidup walaupun ditembak sebanyak 30 kali.

Haiwan ganas nasib Cedera Bunuh Dera Siksa

Apabila pemilik kucing yang dinamakan Hope itu berdarah, beliau menyangkakan haiwan kesayangannya itu diserang anjing.

Bagaimanapun selepas dibawa ke klinik haiwan, doktor memberitahu yang badan kucing itu penuh kecederaan akibat tembakan. Kebanyakan kecederaan di belakang dengan empat peluru di kepalanya.

Pakar perubatan mengeluarkan sebahagian 10 serpihan tetapi berputus asa mengeluarkan yang lain kerana bimbang akan mendatangkan komplikasi.

Persatuan Diraja Mencegah Kekejaman Haiwan (RSPCA) membuka siasatan ke atas kes itu.

Inspektor (RSPCA), Amy Collingsworth berkata, “Hope sangat mesra dan kucing yang menawan itu agak sukar memahami mengapa seseorang mahu menembak haiwan yang tidak bersalah,”.

“RSPCA menyiasat kejadian ini dan meminta sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai tembakan ini menghubungi kami,” katanya.

RSPCA melaporkan 567 kes penderaan haiwan membabitkan senjata tahun lalu saja. Hope sudah pulih dan dijangka dikembalikan kepada tuannya tidak lama lagi.

*Siapalah punya angkara ini sehingga sanggup melepaskan tembakan kepada seekor kucing. Dunia ini semakin kejam apabila ada manusia yang tidak berhati perut dan tidak ada nilai kasih sayang terhadap haiwan. Melakukan apa sahaja termasuk membunuh tanpa memikirkan kesan yang terjadi selepas itu.