Ucapan PM Singapura Dalam Bahasa Melayu Mengkagumkan

Mungkin sukar kita dapat dengar orang cina di malaysia sefasif ini bercakap dalam bahasa melayu,tapi PM Singapura Encik Lee Hsien Loong membuktikan walaupun orang cina adalah kumpulan paling ramai dinegara tersebut bukan bermakna mereka tidak fasih berbahasa melayu.

Hari Kebangsaan 2012 Singapura

Cubalah cari pemimpin tersohor berbangsa cina mahupun india dalam mana-mana partipun di malaysia yang Majoriti penduduknya adalah orang melayu fasif berbahasa meluyu tampa ada pelat, adakah mereka mampu bertutur dalam bahasa melayu dengan baik? kalau ada sila buktikan..

Bahasa melayu bahasa rasmi, tapi cakap macam pendatang asing.Siapa yang salah dalam isu ini sendirilah pikir.Apapun jom kita dengar ucapan pm singapura ni dalam bahasa melayu yang dikirakan terbaiklah berbanding pemimpin parti politik berbangsa cina mahupun india dinegara kita ini.admin-mungkin ini antara sebab jurang perkauman sangat berleluasa di negara kita malaysia..Bahasa menunjukan bangsa.kalau macam nilah gayanya memang takkan wujudlah bangsa malaysia sampai bila-bilapun kerana cina tetap bangsa cina dan india tetap bangsa india.Dalam kad pegenalanpun siap ada tulis ma...